Parasit.

Ja nu är det så att man inte får dricka vatten ur kranen.
Eller vad säger jag, man får ju knappt duscha.
Inte diska i vattnet, borsta tänderna i vattnet eller laga mat i vattnet.
Fast såklart, man kan ju KOKA vattnet i en timme, direkt tillbaka till 1800-talet.
Jag är så fruktansvärt irriterad på det här så det är löjligt.
För det första, så har hela Östersunds befolkning druckit av detta parasitvatten i flera veckor innan det här förbudet kom, så de flesta är/kommer att bli sjuka. Eftersom det tar ungefär 10 dagar innan man blir sjuk så känns det här stört onödigt. SPECIELLT då vi kommer att behöva koka vattenhelvetet tills efter nyår. Lika bra att bli sjuk och få det gjort innan jul säger jag bara.

Dag nummer sex - Min första kyss.

Mitt minne gör att jag inte riktigt kan berätta om min allra första kyss.
Så jag berättar om min första, allra riktiga kyss istället.

Det var en mörk kväll i november, jag skulle gissa på att jag var 13 år.
Jag och Nina hade gått till Odenslundskolan för att träffa några killar.
Just den killen som jag längtade efter att få träffa satt på en gunga och åt lakritsstänger så jag bestämde mig för att gå dit. Efter många om och men så frågade jag om jag fick smaka dessa (otroligt äckliga) lakritsstänger. Jag minns att gick med på det, men stoppade ena delen i munnen och bet fast. Så jag var tvungen att käka från andra änden. En tugga, två tuggor och sen tillslut, en kyss. Like Lady & Lufsen.
Hahaha, trots att jag inte har något till övers för denna kille så är det ett fint minne. Jag minns hur pirrig jag var i magen efteråt, hur Nina frågade "vad gjorde ni?" och hur jag bara log till svar.

Dag nummer fem - Vad är kärlek?

För mig är kärlek så mycket, allt kan beskrivas med kärlek men jag väljer att skriva om kärlek till en annan människa idag.
Kärlek är ♥
längtan.
respekt.
ömsesidig.
vacker.
och alldeles, alldeles underbar.
Då man inte har något alls att klaga på, då man kan säga allt med bara en blick, då man inte skulle vilja vara någon annanstans i hela världen, då man önskar att tiden ska stå still, då man är övertygad om att man kommer spendera resten av livet tillsammans.
Det är kärlek för mig, förklarat på kortast möjliga sätt.

Dag nummer fyra - Det här åt jag idag.

Jomen hej, jag är lite efter just för att jag tänkte skriva det här igår. MEN, då hade jag inte ätit något alls så det kändes inte som en så stor idé.

Idag har jag ätit frukost, bestående av en limpmacka med ost på och ett glas vatten.
Hos Damgianos mormor åt jag en halv tunnbrödmacka och saft.
Till middag åt vi lövbit med klyftpotatis och någon sås.
Emellan måltiderna så har det blivit lite glögg, lussekatter och en och annan chokladtomte.
Snacka om onyttig dag, jag lovar att det inte ser ut såhär på veckorna..

Dag nummer tre - Mina föräldrar.

Jag har en mamma som heter Thory och en pappa som heter Thomas.
Mina föräldrar skilde sig när jag var 2 år gammal, och pappa flyttade till sundsvall.
Jag ser det bara som positivt att de skilde sig när jag var såpass liten, det gör att jag inte har något annat att jämföra med. För mig så har de aldrig varit tillsammans och jag har inte behövt bli utsatt för en massa skilsmässobråk.
När jag var yngre så var det schemalagt alltsammans, varannan helg i Östersund och varannan i Sundsvall. Det gjorde att jag fick en lätt separationsångest, jag grät jämt. När jag åkte ifrån mamma så grät jag, när jag skulle åka ifrån pappa så grät jag, snacka om jobbig unge.
Nu gör jag såklart som jag vill men det jag känner av mest numera är skuldkänslor, det är lätt att få det ifall jag t.ex inte har åkt till Sundsvall på länge.
Men det känns ändå som att jag har hittat en fin balans för tillfället.

Min pappa jobbar på LVD - Lastvagnsdelar, är glad i mat och sjukligt sportintresserad. Han är alldeles för snäll för sitt eget bästa och blir som ett barn på fyllan.
Min mamma jobbar på tillväxtanalys, är liten och söt och pedant som ingen annan. Hon är en rastlös själ och spenderar mer tid utomhus än vad hon gör inne.
Jag kan säga med handen på hjärtat, att jag förstår inte hur de matchade varandra.
Men de är så bra föräldrar båda två och jag skulle inte vilja förändra situationen alls om jag hade kunnat.

Dag nummer två - Min första kärlek.

Min första så kallade kärlek hittade jag på mitt fina dagis Astern då jag var nyss fyllda fyra år. Han hette Pontus och var min allra bästa vän. Vi gick på olika avdelningar men så fort vi fick chansen så möttes vi i lekrummet eller ute vid gungorna. Vi lekte inne i en samling av buskar som fick bli vårat hus de gånger vi lekte mamma, pappa och barn. Jag minns till och med att vi gifte oss titt som tätt.
Det hela fick ett tråkigt slut då jag under ett av våra våldsamma bråk bet honom i armen så att blodet sprutade.. Tro mig, jag har verkligen dåligt minne och minns inte så mycket alls från dagistiden, men allt det här minns jag och jag kommer förmodligen alltid att göra det.
Detta var ju några år sedan nu och vi har båda gått vidare i livet (haha).
Han har kommit så långt att han bor i USA och har gift sig, det känns långt bort för lilla mig ska ni veta.

Dag nummer ett - fem saker du inte visste om mig.

Det är väl lika bra att börja direkt känner jag, nu kör vi.

5 saker du inte visste om mig

Känns som en svår utmaning, då man kan tolka det som man vill. Ska jag tolka det som att någon helt okänd läser eller som att någon av mina fina vänner läser? Wellwell.
1. Jag tror på fullaste allvar att jag en gång kommer att bli miljonär.
Om det sker genom en vinst eller genom hårt arbete vet jag faktiskt inte. Men jag gissar på det förstnämnda.
2. Jag har på senaste tiden blivit löjligt rädd för döden.
Både för min egen skull och för att någon närstående ska dö. Jag har redan skrivit ett testamente och hur jag vill ha det på min begravning - vart jag vill begravas osv. Då jag kör bil ser jag det som ren tur att jag kommer fram dit jag ska. Då jag vet att någon annan åker bil så sitter jag med telefonen redo och smsar en gång varje kvart för att höra om människan fortfarande är vid liv.
3. Jag drömmer om att lämna Sverige och börja leva någon annanstans.
Då menar jag att sälja allt jag har här hemma, köpa en flygbiljett och bara åka iväg. Helt spontant. Dock så vet jag att detta aldrig kommer att ske då jag dels är alldeles för feg för det och för att jag (egentligen) är alldeles för hemmakär.
4. Jag ångrar saker, nästan jämt.
Ordspråket "gjort är gjort" finns inte i min värld, så fort något har gått snett så ger jag mig själv så äckligt dåligt samvete så att det inte är sant. Även fast det i många fall inte är mitt fel över huvudtaget. Vissa gånger skulle jag kunna offra min högra hand för att få saker ogjorda.
5. Min värsta mardröm är att aldrig kunna få barn.
Kids har alltid varit en dröm, det känns så givet att jag ska sitta med en drös ungar senare i livet. Skulle det visa sig att jag är en av de få som inte kan få barn så känns allt jävligt ovärt faktiskt.




I can do whatever I want.

Hej och hå, friska tag!
Det var längesen jag kände mig så frisk som jag har gjort den senaste veckan, allt flyter på och det allra mesta i livet känns härligt.
Veckorna går så fort så att jag inte ens bävar inför jobbet längre, just för att jag vet att arbetsveckorna nästan går snabbare än helgerna. Nu är det redan Onsdag och imorgon rullar lönen in. En lön som kommer spenderas på julsaker i alla dess former.. Pynt, klappar och... MAT.
Jag har utnyttjat friskvårdspengarna och köpt klippkort på badet, igår var jag och nina där och plaskade. Sicken utmärkt träningsform, tror nog att jag drar dit imorgon igen.

Såg att Matilda hade lagt upp en lista på sin blogg, jag tycker att det är så kul att läsa sånt här så jag lägger upp en själv också. Ska göra mitt bästa för att komma ihåg att skriva varje dag nudå, haha.
Dag 01 – Fem saker du inte visste om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min första kyss
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Musik
Dag 10 – Något jag är stolt över
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Mina vänner
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min dag
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Om jag vann en miljon skulle jag..
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Film
Dag 30 – Om mig

Tiden har en magisk effekt.

Den här veckan har gått fortare än någonsin,
det var ju nyss söndag hallåå?
Ikväll blir det utgång,
är dock inte sugen alls men det löser sig alltid.
Matilda och jag byter kläder ikväll, vilken jävla smart idé då garderoben är fylld av tråkiga och uttjatade kläder. Måste använda mig av denna teknik fler gånger.
Det är 15 grader i min lägenhet, har haft elementen på i några dagar nu men inte fan händer det någonting. Just snyggt att hyresvärden vill höja hyran också, ska ta mig ett rejält snack med dessa människor. Tur att det kommer en drös med folk hit ikväll som kan värma upp stället.
Peace out.

No more sounds.

Sunday, bloody sunday.
Ligger nergosad under täcket såhär vid tretiden, jag klev dock upp vid tio och har varit ut i den lilla, lilla snön som nu har lagt sig. Mannen åker skridskor för första gången denna säsong. Önskar att jag kunde blitt med men nu när min förkylning börjar försvinna tänker jag inte riskera ett dugg ska ni veta.
Det kanske blir några skär till veckan istället.
Jag är i ett stort behov av en ny vinterjacka och nu när snön överraskade mig inser jag att det inte går att vänta längre.. Problemet är liksom att jag inte har hittat en enda jacka som jag gillar än. Årets peakjackor gjorde mig brutalt besviken och jag måste börja tänka i andra banor. Någon som har något tips kanske?
Senare så ska jag ta mig iväg till någon minneslund och tända lite ljus, fick ingen tid över till det igår nämligen. Jag tycker att det är helt okej att hedra sina nära som inte finns här längre, vilken dag som helst.

RSS 2.0