I'll say he's just what I'm hoping for.

För första gången på många år stannar jag hemma på valborg.
Men jag klagar inte, det känns faktiskt ganska skönt då jag är halvt döende på grund av alldeles för lite sömn i en vecka nu. Killen min känner sig lite klen och Helga måste ju ses efter ordentligt så även om jag hade velat dra ut så hade det nog inte gått vägen. Istället ska vi till att laga tacos nu och sen lyxa lite med jordgubbar och glass. Sambolivet är bra mysigt! Ha en underbart rolig kväll ni som tankar fullt!

Walking by a house with colorful lights.

Det är lite typiskt det här med boende..
Innan jag fick tag i min lägenhet så hade jag en boendekris, det gick upp för mig att det är praktiskt taget omöjligt att få tag i en lägenhet i Östersund om man inte har kontakter. Jag har stått i bostadskö på Östersundsbostäder sen jag var 16 år men med över 200 sökande till varje lägenhet så är det bara att glömma. Trodde jag.
Nu var jag precis in och kollade på utbudet och ställde mig i kö på en tvåa alldeles här på frösö strand. Vet ni vad? Nummer 6 blev jag! Äntligen börjar det närma sig, lagomt till Damgiano har gått ut skolan kanske vi får en tvåa. Haha.

You always leave in the morning light.

Idag väckte Helga oss 08.30, en helt okej sovmorgon faktiskt.
Igårkväll var vi i Dvärsätt och härjade, målade lister och åt pizza.
Jag kanske inte har berättat att Damgiano har varit där torsdag - fredag och målat om i ett barnrum? Så är läget iallafall och det blev så fint! Nicke nyfiken målade han till och med på ena väggen. Jag har en så duktig pojkvän jag.
Nu ska vi se vad dagen har att bjuda på, vi ska äta en mysfrukost med nybakt bröd och kokta ägg nu. Sen tar vi nog en sväng i skogen med fjanten. Jag ska försöka hinna med att städa undan lite också, slänga upp vinterkläder på vinden och göra fint på balkongen.

28 april.

Vilken lyx att komma tillbaka till jobbet och bara ha två jobbdagar innan det är helg igen. Det fina vädret håller i sig, trots att det (som vanligt) blåser här i stan. Vi kunde sitta ute och njuta av solen både på lunchen och fikat. Nu har jag blivit röd om nästippen, det är ju det enda som sticker fram under solglasögonen.
Just för tillfället sitter jag och tittar på när min fina man lagar mat, Helga ligger och sover vid mina fötter och vi har det riktigt bra alla tre. Något som verkligen är skönt då man har en hund (speciellt en valp) är att man inte spenderar massa dötid i soffan framför dator/tv. Nu är vi ute och går/busar/springer mest hela tiden.
Inatt har jag fått tre timmars sömn, Helga gnällde till vid tretiden och lyckades hinna kissa på golvet innan någon av oss hann upp. Sen låg hon och lekte med sig själv i ytterligare någon timme och rätt som det var gick alarmet igång.
Trots detta är jag relativt pigg och funderar på att åka ut i skogen och promenera en stund. I övermorgon är det Valborg och allt vad det innebär, jag har inga planer än sålänge. Får se vad helgen bjuder på helt enkelt.

Now is the time to know.

Jag har intagit soffläge hemma i vår lilla etta.
Bilfärden hemåt gick bra och när vi kom in till stan åkte vi in till mamma för att visa upp lillfjanten. Dessvärre så var Salsa inte så förtjust i nykomlingen då hon sa till Helga på skarpen innan de ens hann hälsa ordentligt. Efteråt så skämdes hon rejält men vägrade gå nära valpen något mer. Jag undrar vad som har hänt med min glada livliga och pigga lilla Salsa? Vi får försöka igen någon dag framöver, det funkar ju inte alls ifall de här hundarna inte kan gå ihop..
Helga verkar trivas fint här hos oss, hon blir förbannad när hon inte kan komma upp i sängen på egen hand och då hon inte får leksakerna att göra som hon vill. Hon är väldigt bestämd den här lilla.
Nu blir det till att måla naglarna och ta en sista promenad ut för dagen, sen är det bara till att hålla tummarna att Helga klarar hela natten så att vi slipper kliva upp.
Tillbaka till vardagen med jobb imorgon. Huvva.

Let's explore your talent.

Fick en liten sovmorgon idag till halv tio.
Den här ledigheten har inte gett mig mycket sömn eller långa sovmorgonar, men det är väl sånt man får räkna med då man hämtar hem en liten valp.
Idag är iallafall sista dagen på semestern och vi drar hem till Östersund igen, känns trist men jag tröstar mig med att det bara är två jobbdagar innan helgen kommer. Dock så kan jag inte sticka under stolen med att jag saknar att ha lov. Nu är det andra tider då jag måste räkna semesterdagarna och placera dom smartast möjligt för att få vara ledig då jag vill. Fast jag ska egentligen inte klaga, jobbar man statligt har man bra många semesterdagar att ta ut jämfört med på många andra jobb. Nu är det till att se framemot långledigt från första juni och sen så kommer sommarsemestern i juli. Det kommer nog gå fort det här.

Drown me in the silence.

Äntligen har jag fått lite färg!
Mestadels på armarna och ansiktet men mina bleka ben har också fått en skymt av solen de här dagarna. Det är helt galet hur mycket solen verkligen tar den här tiden på året, det räcker med tio minuter ute så har man en rand.
Härligt, härligt men farligt, farligt. Väldigt duktiga jag har iallafall inte lyckats bränna mig något än, men det kommer väl det också.
Senare idag ska vi åka ut i skogen och släppa vilddjuret lös, Patrik tror att hon kan ta upp spår men jag tvivlar på att hon är gammal nog för det. We'll see.

Just stop for a minute and smile.

Härliga ledighet.
Nu är påsken över och vilken jävla påsk!
Första och antagligen sista gången man kan ligga och sola i bikini på påskafton och få myggbett på påskdagen. Jag njuter som aldrig förr och hoppas verkligen att vädret håller i sig framöver. I torsdags åkte jag och min fina till Laxsjö och mormor. Vi spenderade två soliga dagar där med både mamma och morbror (mormor också förstås). På självaste påskafton åkte vi vidare mot Hammerdal för att hämta våran lilla bebis.
Bilresan därifrån mot Hammarstrand var en pina. Lillan gnällde och skrek hela vägen och både jag och damme fick ont i hjärtat och dåligt samvete över att vi tog henne från säkerheten hos sina kullsyskon. Efter många om och men kom vi tillslut hem till Hammarn och en härlig grillmiddag. Lillfisen våran däckade nästan direkt och sov mestadels under middagen.
Vi har det alltså fullt upp, nätterna har varit rätt jobbiga. Inte på tal om någon sovmorgon här inte. Koppelträningen går bättre än väntat även fast hon plötsligt kan sätta sig ner och trotsa järnet. Hon har även börjat lära sig att gå till dörren då hon behöver göra ifrån sig. Något som däremot har blivit intressant för Helga-liten är stolar. Dom är bra sköna att tugga på tydligen. Lite pli på det här så.

Leave my body glowing.

Så hur gick däckbytet?
Sådär.. Muttrarna var extremt hårt åtdragna, det hjälpte inte ens om man stod och hoppade på fälgkorset. Det slutade alltså med att vi fick åka med Emil till garaget där han hade någon slags muttersnurra, en maskin alltså. Då gick det smidigt kan ni tro!
I övrigt blev det årets första grillning hos Majja och Emil, det var supermysigt trots att köttet blev en aning bränt. Pojkarna tog sig en varsin öl, och en till, och lite grogg och lite mer. Det slutade med att jag fick skjutsa in dom till olearys vid 01.30 för att de bestämt skulle dansa. När de var nöjda skjutsade jag tillbaka Emil till Dvärsätt och det slutade med att vi kom hem till lägenheten vid tre.
Nu har jag en mycket seg karl här hemma som inte har lust med någonting.
Jag själv är aningen rastlös så jag tror att jag ska gå ut till bilen och fixa färdigt bilklädseln med lite säkerhetsnålar. Om jag orkar ska jag ta upp vinterdäcken till förrådet på vinden så att vi slipper ha dom i bakluckan.
Peace out.

You know me better than that.

Klockan stod på 11 när vi klev upp, helt okej tid om jag får säga det själv.
Nu har vi precis kommit hem från Lillänge där vi har tittat runt lite och köpt lite mat till helgen. Kan ju informera om att det var galet mycket folk där så håll er borta om ni inte suktar efter ett nervsammanbrott.
Inom kort drar vi iväg och byter däck, om regnet håller sig borta kanske det blir lite grillning också. Håll tummarna för att jag skruvar åt däcken tillräckligt hårt!
P Ä R L A N !

Hope fills my sails and I'm gone.

Jag laddar upp för en gudomlig sovmorgon.
Hela den här dagen har varit så fruktansvärt snurrig så jag börjar fundera på om jag har någon mental sjukdom. Mycket stress på jobbet då många i mitt team var lediga idag så jag tror att stressen har suttit i sen dess. När jag skulle hem från jobbet var jag helt övertygad om att jag hade backat in i en lyktstolpe, men icke! Vet faktiskt inte vartifrån den tanken kom, vissa saker får jag bara för mig.. Tydligen.
Ännu en fördel med att ha en gammal bil är ju att man inte riktigt bryr sig om en liten buckla här och där. Inte fan gör det något ifall jag slår i något här och där.
Skulle dock vilja påpeka att jag inte är klassificerad som sveriges värsta bilförare (jag backar alltså inte in i lyktstolpar i normala fall).
Ikväll har vi tittat på filmen Cornelis, helt okej film men kanske en aning långdragen. Perfekt för en fredagskväll då man är helt väck i skallen iallafall.
Imorgon far vi ut till dvärsätt och byter till sommardäck, men först en välförtjänt sovmorgon! Det gäller ju att passa på nu innan vi har en liten valp som behöver komma ut på morgnarna. Ha en utomordentlig helg nudå!

Changes in our life.

I måndags var vi till Lorås och valde ut en valp.
Jag hade inte så mycket att säga till om egentligen men jag var så nöjd ändå med sex små valpar kring fötterna.
Valparna är en blandning mellan vit älghund och jämthund, alla valparna ser dock ut som jämthundar och jag kunde ha tagit hem varenda en av dom.
Min karl bestämde sig rätt snabbt för en tik som hade klara rena färger och superfin teckning, en liten filosof enligt uppfödaren. Nog ska hon passa fint här hemma hos oss, vi kan knappt vänta.

Highway to hell.

Söndagar kanske ska bli dagen då jag slänger ut veckans enda blogginlägg? Det var ju trots allt en vecka sen sist nu. Well well, nu ska ni få veckans information.
Dagarna har sprungit iväg som vanligt och jag har insett att det inte är så värst långt kvar tills att det är sommar vilket gör mig mycket mycket nöjd.
Min man har bestämt sig för att skaffa en hund att jaga med så antagligen så har vi en liten valp här efter påsk. Dock är inget spikat så det är bara att hålla tummarna.
I fredags fick jag låna en bil på prov, en kollega på jobbet hade en bil som hon tyckte skulle passa mig så jag har cruisat lite med den och känt efter. Det är en gammal skattebefriad volvo från 77. En blå med automatväxel, gissa om jag känner mig cool när jag kommer och puttrar fram? Så jävla cool.
Nackdelen är väl att vi inte riktigt kommer överrens än, den startar liksom när den själv vill och inte då jag sitter jävlas. Men det kan ju bero på att jag inte riktigt har lärt mig alla knep än. Imorgon ska jag bestämma mig.
Natalie kom in till mig igår och igårkväll gick vi ut och åt med Vorne och Matilda, bra mysigt var det och ännu mer mysigt att Natalie inte åker hem förrän i eftermiddag. Så nu ska vi ut med raggarbilen och handla lite. Håll tummarna för att den startar! Adjö.

Fantastic stories.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Söndag är inte min favoritdag.
Helgen har varit lugn och skön, i fredags drog jag och damme in till olearys vid sextiden för att möta upp Petra, Maja och Co för afterwork. Det slutade med att vi kom hem vid ett efter både mat och lite dans. Hur trevligt som helst var det och en perfekt start på helgen. Igår tog vi en långpromenad i det varma vädret men annars har det inte hänt så värst mycket helgen vecka 13.
Jag är hursomhelst nöjd med en såpass lugn helg, nu känner jag mig utvilad. På tisdag ska jag iväg och titta upp mitt vilda hjärta för att vara säker på att jag inte kollapsar helt plötsligt. Det kan bli spännande. I'll let you know.

RSS 2.0